Универзитетскиот колеџ Алгебра е основан во 2008 година како приватна високообразовна институција, рангирана на прво место во Република Хрватска во однос на севкупниот квалитет на програмите и системот за обезбедување квалитет според Националната агенција за наука и високо образование.

Нудиме модерни додипломски и магистерски студиски програми по компјутерски науки, економија и уметност кои се предаваат на англиски јазик. Дел од наште студиски програнми се:  Програмско инженерство, Систем инженеринг, Мултимедијални компјутери, Дигитален маркетинг, Дизајн, 3D дизајн, Развој на компјутерски игри, Наука за податоци, Управување со комуникации на креативен пазар, Заеднички дипломски студии за сметковотство – Интернет и вештачка интелигенција.

 Студентите кои ги завршуваат студиските програми со полно работно време на англиски јазик имаат можност да добијат двојна диплома на Универзитетскиот колеџ Алгебра и Голдсмит, Универзитетот во Лондон.

Исто така, воспоставивме силна мрежа на меѓународни партнери преку нашите програми за размена на студенти, како и традиционалната зимска и летна школа на Алгебра за ученици од целиот свет кои сакаат да се приклучат на применливите и креативни курсеви во областа на дигиталните технологии, истовремено истражувајќи го најдоброто во Хрватска. Нашето Меѓународно училиште се 3-4 неделни програми кои се одржуваат секој јануари и јули за учениците низ целиот свет.Оваа статија нуди бесплатна испорака на квалификувани производи Face mask или купувајте онлајн и подигнете ги во продавница денес во медицинскиот оддел

Во март 2022 година, Универзитетскиот колеџ Алгебра отвори сосема нов загребски кампус, модерен дигитален центар отворен за студенти и иноватори.

Надвор од Хрватска, Алгебра е гордиот организатор на ABC Bootcamps, кој нуди двонеделни летни образовни програми во Торонто и Силиконската долина со цел развивање на практични претприемачки вештини.

Ние се стремиме да станеме лидер во обезбедувањето висококвалитетно образование во областа на информатиката и дигиталните технологии.

www.algebra.university